Ellivuori Resortin patikointi- ja maastopyöräilyreitit – päivitetty versio saatavilla

Kartassa on merkittynä kuusi Ellivuori Resortin läheisyydessä olevaa
luontoreittiä, joiden pituudet vaihtelevat 1,3 kilometristä 6,4 kilometriin.
Näistä reiteistä ovat maastoon merkitty Pirunpolku (sininen reitti) ja Pirunkierto (punainen reitti).
Muut reitit merkitään maastoon vuoden 2021 aikana.

Karttaan on merkitty myös tärkeitä kohdepisteitä, kuten kuivakäymälät (joista toinen, leirintäaluetta lähinnä oleva, rakennetaan vuonna 2021), parkkialue, uimaranta, nuotipaikka, laavu,  sekä resortin palveluita (mm. ravintola, leirintäalue).

Ellivuori Resortin luontoreittikarttoja on jakelussa Hotelli-ravintola Ellivuoren vastaanotossa ja VuoriSportin tiloissa sekä kaupungin matkailuinfossa Pukstaavissa (Suomalaisen kirjan museo kaupungin keskustassa).

Voit tulostaa oman karttasi tästä:
JaettavaReittikartta2021 Sis.reittikuvaukset 30052021

 

Ellivuori Resortin patikointi- ja maastopyöräilyreitit ovat kerrassaan upeissa maisemissa

PYÖRÄILYREITIT

Pyöräily on suosittu tapa liikkua lähiympäristössä ja luonnossa. Pyöräillessä voi ihailla omaan tahtiin Sastamalan kauniita maisemia.
Ellivuorta koskevat pyöräilyreitit ovat koottu yhteen ja ne ovat noin 20–40 kilometrin mittaisia. Reittien pituudet sekä merkinnät tien päällystyksestä löytyvät kartoista.

Reiteillä voi nauttia esimerkiksi Rautaveden tai Liekoveden järvimaisemista, Ellivuoren ja Häijään jylhästä maastosta tai kylien idyllisestä maaseudusta.

Ellivuori Resortista, VuoriSportista, voi vuokrata FATbikeja (myös sähköavusteisia).

Vuokrapyöristä löydät infoa täältä:  https://ellivuoriresort.fi/aktiviteetit/valinevuokraus/fatbike/

Fatbiket (myös sähköavusteisia) vuokraa VuoriSport

Ellivuori-Otamus-Häijää

Ellivuori-Otamus-Häijää -reitti kulkee jylhässä ja metsäisessä maastossa Ellivuoren, Otamuksen ja Häijään kuvankauniissa maisemissa enimmäkseen sorateillä. Häijäässä on monipuolinen palvelukeskittymä kauppoineen ja ravintoloineen, ja kesäaikaan voi poiketa matkan varrella vaikka kahvilla Otamus-kahvilassa. Otamuksella on myös luontoreittejä ja laavu ja sieltä on Siuron kautta yhteys myös PyhäNäsi-reitistöön kuuluvaan Pyhäjärvireittiin.
Voit ladata / tulostaa reittikartan tästä:
Pyöräilyreitti Ellivuori Otamus Häijää

 

Ellivuori-Ritajärvi

Ellivuori-Ritajärvi -reitti kulkee Ellivuoresta Ritajärven luonnonsuojelualueen suosituille ulkoilureiteille. Matkan varrella eväsreppua voi täydentää Karkun Kyläkaupassa ja nauttia eväitä vaikka Ritajärven taukopaikoilla. Ellivuoressa on resortin palvelut sekä upeiden maisemien Pirunvuori ja taitelija-ateljee Pirunvuoren Kivilinna.
Voit ladata / tulostaa reittikartan tästä:
Pyöräilyreitti Ellivuori Ritajärvi

 

Pyöräillen pääset lähelle maisemia

Kuuden sillan eli Kojolan kierros (Ellivuori-Kutala-Kärppälä)

Kuuden sillan lenkki kiertää Kulo- ja Rautaveden saaria idyllisessä maalaismaisemassa. Vesistön ylityksiä kertyy peräti kuusi, kun Karkunkylästä edetään Salonsaareen, Isosaareen, mantereen kautta Kutalansaareen ja jälleen mantereelle Kärppäläntielle. Kesäaikaan reitin varrella palvelee kesäkioski Kutalan Kasino, jossa on pitkin kesää myös erilaisia tapahtumia. Reitiltä on Tottijärven kautta yhteys PyhäNäsi-reitistöön kuuluvaan Pyhäjärvireittiin.

Voit ladata / tulostaa reittikartan tästä:
Pyöräilyreitti Kojolan Kierros Kutala Kärppälä

Lisää infoa Sastamalan alueen pyöräilyreiteistä löytyy VisitSastamalan nettisivuilta: http://www.visitsastamala.fi/pyoraily-sastamalassa/

Pyöräilyn lomassa on kiva pitää taukoa kauniissa maisemassa