Ellivuori Resortissa on useita merkittyjä luontopolkuja, jotka lähtevät hotellin sisäänkäynnin läheisyydestä.

Talvella alueella on n. 3 km hiihtolatuja.

Pirunvuoren laella, luonnonsuojelualueella, on mm. Danielsonin Kivilinna ja näköalapaikka.

Erilaisia ohjattuja retkiä ja aktiviteetteja järjestää alueen aktiviteettipalveluihin keskittynyt VuoriSport.

Tiedustelut ja varaukset:
Puhelin 040-9331319 tai vuorisport@ellivuori.fi

 

Pirunvuori on ollut upeiden maisemiensa vuoksi 1800-luvun puolivälistä lähtien suosittu käyntikohde. Pirunvuorella sijaisee luonnonkivistä rakennettu taidemaalari Emil Danielssonin (1882-1967) erämaa-ateljee. Kivilinna rakennettiin vuonna 1906 yhden kesän aikana muutaman paikallisen miehen voimin ilman nykyaikaisia rakennusvälineitä. Emil Danielsson saapui Saga-vaimonsa (o.s. Aurora Andelin) kanssa joka kesä Karkun Pirunvuorelle lähes kuudenkymmenen vuoden ajan.

Sastamalan kaupunki pitää Kivilinnaa auki kesäisin, ja tällöin kivilinnassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi milloin tahansa, myös talvikaudella, Pirunvuoreen ja Kivilinnaan voi tutustua VuoriSportin ohjatuilla retkillä.

Hotel Ellivuoren pihan tuntumasta, VuoriCaravan-asuntovaunualueen vasenta reunaa pitkin lähtee hyväkuntontoinen, reilun kilometrin pituinen polku Pirunvuorelle ja Kivilinnalle. Matka on n. 1 km hyväkulkuista hiekkatietä ja aivan loppupätkä Kivilinnalle on myös helppokulkuista polkua. Siitä edespäin on kivikkoisempaa metsäpolkua, eli Pirunvuoren laelle ja Pirun luolalle.

RITAJÄRVEN
luonnonsuojelualue luontoreitteineen tarjoaa merkittyjä, eripituisia luontopolkuja.

Alueen muodostavat kolme erämaista järveä, joiden ympärillä luokitukseltaan keskivaativat retkeilyreitit polveilevat vanhojen metsien monimuotoisissa maisemissa.

Ellivuoresta on matkaa Ritajärvelle noin 19 km.

Klikkaa tästä Ritajärven sivustolla

Klikkaa tästä Ritajärven alueen karttaan

 

OTAMUKSEN
luontoalueelta löytyvät kahvila, laavu, grillaus- ja uimapaikka, WC, vesipiste, vierasvenelaituri ja ramppi veneenlaskua varten.

Alue tarjoaa retkeilijälle myös kolme eri rengasreittiä, joiden solmukohdassa kahvila sijaitsee.

Ellivuoresta on matkaa Otamukseen noin 15 km.

Täältä lisätietoa Otamuksesta