Kärppälän Ratsutilalla on säännöllisesti valmennuksia ja klinikoita sekä pienimuotoista tuntitoimintaa

Kärppälän Ratsutila

Vuonna 2018 toimintansa aloittaneella Kärppälän Ratsutilalla on tällä hetkellä 14 hevosta, joista osa on täysihoitohevosia ja osa asiakaskäytössä. Tilan vanhaan navettaan on remontoitu tunnelmallinen 7 karsinan talli ja lisäksi tilalla on pihatot niin hevosille kuin tilan poneille. Kesäisin hevoset voivat laiduntaa laajalla peltoalueella.

Ratsutilalla on uusi lämmin maneesi, jossa on myös katsomo- ja kahvilatilaa. Lisäksi kesäkaudella on käytössä iso ratsastuskenttä ja tilan pellon kiertävä reilun kahden kilometrin mittainen ratsastusrata.

Tilalla järjestetään säännöllisesti erilaisia valmennuksia, joihin voi osallistua omalla hevosella sekä klinikoita eri aiheista. Lisäksi säännöllisesti pienimuotoista tuntitoimintaa sekä ratsastusta tilatusti mahdollisuuksien mukaan. Ponien kanssa tilalla on myös ponikerhoja ja kärryajelua.

Kärppälään on Ellivuoresta matkaa noin 6 km.

Lisätietoa toiminnasta:
044-523 8189 / Tallimestari
Kärppälänraitti 112, 38140 Sastamala

Klikkaa tästä ratsutilan sivuille.

Karkku ja Häijää -monipuolisten palveluiden keskus lähellä Ellivuori Resortia

Karkun kyläkauppa ja Häijään kyläkeskuksen palvelut Valtatie 11:n varrella reissaajien iloksi

Unohtuiko tutti, loppuuko autosta menovesi vai tarvitsetko huvilan jääkaappiin täytettä. Ei hätää! Löydät tarvitsemasi lähialueen palveluista.

Ellivuori Resortista lähin kauppa on Karkun Kyläkauppa Maisa, minne on matkaa noin 10 km.

Häijään runsaisiin palveluihin kuuluvat mm. Neste Häijää -liikennemyymälä, Kauppakeskus Häijään Äijä, Häijään Apteekki, Säästömarket, Häijään Urheilutarvike ja Herkkujuustolan uusi Juustotupa.

Häijääseen on matkaa Ellivuori Resortista noin 14 km.

 

Ellivuoresta ajelee noin vartissa Lakeside Golfiin

Lakeside Golf – Pirkanmaan parasta golfia!

Noin 14 km:n päässä Ellivuoresta sijaitsee Lakeside Golfin kaksi erilaista golfkenttää. Kauniita näkymiä tarjoava Järvenranta-kenttä sijoittuu nimensä mukaisesti järven rantaan, joskin myös korkeuserot antavat leimansa kentälle. Pirunpelto-kenttä sijoittuu puolestaan lumoavaan, jylhään metsämaisemaan ja kenttä haastaa golfarin tarkkaan peliin.

Lakeside Golfin kentillä vierailee joka vuosi runsaasti pelaajia ja erityisesti Pirunpelto kuuluu jokaisen golfarin kannattaa kokea –listalle ainutlaatuisuutensa ansiosta. Kenttä on arvioitu maamme top10-kenttien joukkoon ja lisäksi se on palkittu hinta-laatusuhteeltaan Suomen parhaana.

Lakeside Golfissa hyvä palvelu on kunnia-asia ja jokainen asiakas halutaan lähettää tyytyväisenä kotimatkalle. Yksityisasiakkaille on tarjolla laaja valikoima erilaisia golfpalveluita ja aina yksilöllisesti suunnitellun palvelukokonaisuuden. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ja Suomen tyytyväisimmät jäsenet (Pelaaja Ensin –tutkimus 2017 ja 2018) ovat parhaita todisteita onnistumisesta.

Tästä Lakeside golfin sivustolle.

Kiviniityssä tapaat suloisia suomalaisia maatilan eläimiä

Kiviniityn Kotieläinpuisto

Sastamalassa sijaitseva elämyspuisto on viihtyisä kesäretkikohde.

Puistossa on yli 30 eri eläinlajia nähtävillä. Tavallisten suomalaisten maatilan eläinten lisäksi puistossa asuu vieraampia lajeja kuten strutseja, poroja, villisikoja ja monia muita.

Eläinten lisäksi lapsille on monenlaisia aktiviteetteja esim. trampoliineja, pomppulinnat, polkuautot, leikkikenttä, taikametsä ja luontopolku.

Puisto aukeaa jälleen toukokuussa 2019. Ellivuoresta on matkaa kohteeseen noin 16 km.

Tästä Kiviniityn sivuille.

Ellivuoresta löytyy perheille oma Herra Hakkaraisen hotellipaketti. Kysy lisää: sales@ellivuori.fi tai 03 – 51 922

Herra Hakkaraisen talo

Herra Hakkaraisen talon näyttelyssä lapset pääsevät itse leikkimään ja käyttämään mielikuvitustaan rakastetun kirjailija Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuihin maisemiin. Näyttely perustuu useaan eri Mauri Kunnaksen kirjaan.

Talosta löytyy neljä erilaista toiminnallista huonetta. Herra Hakkaraisen omassa kodissa pääsee leikkimään kotia Hakkaraisen tapaan. Artturin ritarien salissa miekkailu ja liukumäki kutsuvat hurjiin seikkailuihin! Avaruudessa voi käydä vaikkapa avaruuslennolla ja 1800-luvun kaupungissa taas leikkiin kutsuvat niin sekatavarakauppa kuin suutarikin.

Toukokuusta lokakuun loppuun asti on avoinna myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, missä pääset polkuautoilemaan kuin Tassulassa ikään.

Herra Hakkaraisen taloon on matkaa Ellivuori Resortista noin 20 km.

Tästä Herra Hakkaraisen talon sivustolle.

Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

Villa Royalin sisustuksessa on runsaasti kultaa ja kristallia

Villa Royal

Villa Royal sijaitsee Mouhijärvellä, noin 20 minuutin matkan päässä Ellivuoresta.
Sisustustaiteilija ja entisöijä Markku Ellala on remontoinut vaimonsa kanssa kotinsa kuninkaalliseen loistoon. Ellala on aina rakastanut kimallusta ja ylellisyyttä. Hän on myös aina ollut kiinnostunut kuninkaallisista – heissä kun on Ellalan mielestä jotain mystistä ja kiehtovaa.

Kultaa ei ole säästelty ja posliinikokoelmat sekä kalusteet häikäisevät  kristallikruunujen loisteessa.

Villa Royalin ryhmävierailun esittely kestää noin tunnin ja kahvi maankuulun kuninkaallisen täytekakun kera 1 h 45 min. Vierailuun kannattaa jättää aikaa myös kiertelyyn saleissa ja salongeissa.

Ryhmien ruokailut hoituvat kätevästi Hotelli Ellivuoressa. Pyydä tarjous: sales@ellivuori.fi tai 03 – 51 922. Villa Royalin ryhmäasiakkaille esim. lounaasta 15 %:n alennus.

Tästä Villa Royalin nettisivuille.

 

Sastamalan matkailuinfo

Koko Sastamalan matkailun kirjo löytyy Sastamalan matkailuinfosta.

Matkailuinfo toimii Sastamalan keskustassa, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa.
Infon osoite on Marttilankatu 12, 38200 Sastamala.
Puhelin 0400 229 142
sähköposti: matkailu(at)sastamala.fi

Avoinna
Info on avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti: kesäaikana ma-su 10-17, syksystä kevääseen avoinna ti-pe 10-16 ja la 10-15.

Sastamalan matkailuesitteeseen pääset tästä

Särkänniemi, Tampere

Särkänniemi koostuu viidestä elämyskohteesta, jotka ovat huvipuisto, akvaario, planetaario, Näsinneulan näkötorni sekä Koiramäki.
Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land ja kesällä 2013 avautui Koiramäki.
Alueella sijaitsee myös useita kioskeja ja ravintoloita, mm. Ravintola Näsinneula. Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu Tampereen kaupungin omistama matkailuyhtiö.
Lisäksi alueella sijaitsevat vuonna 2016 avattu SuperPark Särkänniemi sekä Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Särkänniemestä on muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.

Ellivuoresta on automatkaa Särkänniemeen n. 40 min.

Tästä Särkänniemen huvipuiston sivuille.